Αρχική Σελίδα english|
Εταιρεία  |  Νέα - Δημοσιεύσεις  |  Γραφεία  |  Συνέδρια  |  Εκδηλώσεις  |  Newsletter  |  Καριέρα  |  Καταχωρηθείτε
 
Υπηρεσίες
Credit Risk Services
Marketing and Sales Solutions
Management Consulting
People and Employment Solutions
Contact Center
Receivables Management
13/10/2016
ΕΑΣΕ / ICAP CEO Index Q2 2016
Εκτύπωση    Αποστολή

Οριακή βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος
το τρίτο τρίμηνο του 2016

• Οριακή βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs καταγράφηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2016, αποτυπώνοντας τις συγκρατημένες προσδοκίες των  CEOs λόγω των εκκρεμοτήτων στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
• Οι επτά στους δέκα CEOs συμφωνούν ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα είναι μέτρια αποτελεσματική από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων). Παράλληλα σχεδόν έξι στους δέκα CEOs πιστεύουν ότι οι λόγοι παραμονής σε ισχύ των capital controls κατά ένα μέρος έχουν εκλείψει.

Στις 125 μονάδες διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το 3ο τρίμηνο του 2016, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε  δείγμα 3.020 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 27/09/2016 έως 10/10/2016

Ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το τρίτο τρίμηνο του 2016 σημείωσε οριακή άνοδο και διαμορφώθηκε στις 125 μονάδες. Η μικρή άνοδος του δείκτη αποτυπώνει τις συγκρατημένες προσδοκίες των  CEOs λόγω των εκκρεμοτήτων στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, γεγονός που επηρεάζει άμεσα την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα οι CEOs θεωρούν ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα είναι μέτρια αποτελεσματική από τον νέο φορέα διαχείρισης, το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά τάξη μεγέθους δείχνει στασιμότητα του δείκτη στις μικρές μεσαίες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις ο δείκτης σημείωσε άνοδο. Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) σημείωσε οριακή αύξηση και διαμορφώθηκε στις 115 μονάδες έναντι 114 το προηγούμενο τρίμηνο. Ο δείκτης προσδοκιών (ΕΑΣΕ-CEO Expectation Index) παρουσίασε μικρή άνοδο στις 134 μονάδες έναντι 132 μονάδων του προηγούμενου τριμήνου. 

Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. ΕΑΣΕ & Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ICAP Νικήτα Κωνσταντέλλου

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 3ο τρίμηνο του 2016 σημείωσε μικρή άνοδο και διαμορφώθηκε στις 125 μονάδες έναντι 123 του προηγούμενου τριμήνου. Η εξέλιξη του δείκτη εκφράζει την στασιμότητα και τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών μέτρων πολιτικής που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα εντός και εκτός της Ελλάδος και θα οδηγήσουν σε ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας. Παράλληλα επτά στους δέκα CEOs πιστεύουν ότι ο νέος φορέας, το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, θα είναι μέτρια αποτελεσματικός στην διαχείριση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Σχετικά με το σημαντικό ζήτημα της παραμονής σε ισχύ των capital controls, είναι αξιοσημείωτο ότι σχεδόν έξι στους δέκα CEOs θεωρούν ότι κατά ένα μέρος οι λόγοι παραμονής τους δεν υφίστανται πλέον».

Αναζήτηση
 
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τριμηνιαία Newsletter της ICAP Group
Γραφείο Τύπου
Τηλ: 210 7200 495
Email: pr@icap.gr 
 
Προσωπικά Δεδομένα  |  Έντυπα  |  Χάρτης  |  Σύνδεσμοι
Σχεδιασμός & ανάπτυξη EXUS | powered by eCentric Copyright © 2008-2018 ICAP GROUP. All rights reserved