Αρχική Σελίδα english|
Εταιρεία  |  Νέα - Δημοσιεύσεις  |  Γραφεία  |  Συνέδρια  |  Εκδηλώσεις  |  Newsletter  |  Καριέρα  |  Καταχωρηθείτε
 
Υπηρεσίες
Credit Risk Services
Marketing and Sales Solutions
Management Consulting
People and Employment Solutions
Contact Center
Receivables Management
7/7/2017
ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index
Εκτύπωση    Αποστολή

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος το Β’ τρίμηνο 2017
Μικρή ως καμία πιθανότητα για ελάφρυνση του χρέους
εντός του 2018, λέει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων CEOs

• Άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs καταγράφηκε στο B’ τρίμηνο του 2017, αποτυπώνοντας τις θετικές εξελίξεις που αναμένονται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης,
με την προϋπόθεση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων.

• Η συντριπτική πλειοψηφία των CEOs πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει μικρή ως καμία πιθανότητα να επιτύχει ελάφρυνση του χρέους εντός του 2018. Παράλληλα περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα CEOs θεωρούν ότι
οι τράπεζες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα προβληματικά δάνεια, ενώ το 54% των CEOs πιστεύει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές εντός του 2018.

Στις 133 μονάδες διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το 2ο τρίμηνο του 2017, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε  δείγμα 3.020 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 20/06/2017 έως 03/07/2017. 

Ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το B’ τρίμηνο του 2017 βελτιώθηκε και ανήλθε στις 133 μονάδες. Η βελτίωση του δείκτη και η επάνοδος του στην ανοδική τάση που είχε διαμορφωθεί κατά το 2016, οφείλεται στις θετικές αλλά συγκρατημένες προσδοκίες των CEOs μετά την τερματισμό της παρατεταμένης περιόδου διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, με την προϋπόθεση της εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά τάξη μεγέθους δείχνει αξιόλογη άνοδο του δείκτη σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων. Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) σημείωσε συγκρατημένη άνοδο και διαμορφώθηκε στις 121 μονάδες έναντι 116 το προηγούμενο τρίμηνο. Ο δείκτης προσδοκιών (ΕΑΣΕ-CEO Expectation Index) παρουσίασε αισθητή βελτίωση στις 145 μονάδες έναντι 132 μονάδων του προηγούμενου τριμήνου.  

Δήλωση Προέδρου ΕΑΣΕ & Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ICAP Νικήτα Κωνσταντέλλου:  «Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 2ο τρίμηνο του 2017 μετά από την πρόσκαιρη κάμψη στο 1ο τρίμηνο του 2017 επανήλθε σε ανοδική πορεία και διαμορφώθηκε στις 133 μονάδες έναντι 124 του προηγούμενου τριμήνου. Η θετική εξέλιξη του δείκτη εκφράζει τις προσδοκίες των CEOs για την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά ταυτόχρονα και τις σκέψεις τους για τις αυξημένες υποχρεώσεις που προβλέπονται από το νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές και πρέπει να εφαρμοστεί ώστε η Ελληνική οικονομία να παραμείνει αξιόπιστη διεθνώς και παράλληλα να ξεφύγει από την στασιμότητα μπαίνοντας σε τροχιά ανάπτυξης. Η πλειοψηφία των CEOs πιστεύει ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες ελάφρυνσης του χρέους εντός του επομένου έτους και επιπλέον οι τράπεζες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβληματικά δάνεια, ενώ ενδεχομένως να απαιτηθεί νέα ανακεφαλαιοποίηση. Ένας στους δύο CEOs αισιοδοξεί ότι μέσα στο 2018 η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές».
 

Αναζήτηση
 
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τριμηνιαία Newsletter της ICAP Group
Γραφείο Τύπου
Τηλ: 210 7200 495
Email: pr@icap.gr 
 
Προσωπικά Δεδομένα  |  Έντυπα  |  Χάρτης  |  Σύνδεσμοι
Σχεδιασμός & ανάπτυξη EXUS | powered by eCentric Copyright © 2008-2018 ICAP GROUP. All rights reserved