Αρχική Σελίδα english|
Εταιρεία  |  Νέα - Δημοσιεύσεις  |  Γραφεία  |  Συνέδρια  |  Εκδηλώσεις  |  Newsletter  |  Καριέρα  |  Καταχωρηθείτε
 
Υπηρεσίες
Credit Risk Services
Marketing and Sales Solutions
Management Consulting
People and Employment Solutions
Contact Center
Receivables Management
4/10/2017
ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index
Εκτύπωση    Αποστολή

Νέα άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος το Γ' τρίμηνο του 2017

• Νέα άνοδος του δείκτη οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs καταγράφηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2017, αποτυπώνοντας τις θετικές προσδοκίες των CEOs για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

• Έξι στους δέκα CEOs πιστεύουν ότι είναι μέτρια η πιθανότητα νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ με την ίδια αναλογία δηλώνουν ότι η ελληνική οικονομία είναι ελάχιστα ανοικτή στις ξένες επενδύσεις. Παράλληλα τέσσερις στους δέκα CEOs θεωρούν ότι το καθεστώς εποπτείας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, θα έχει θετικές επιδράσεις στην οικονομία και μόνο ένας στους τέσσερις πιστεύει για το αντίθετο.

Στις 147 μονάδες διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το 3ο τρίμηνο του 2017, όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε δείγμα 3.020 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 14/09/2017 έως 26/09/2017. 

Ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) το τρίτο τρίμηνο του 2017 συνέχισε την ανοδική του πορεία και διαμορφώθηκε στις 147 μονάδες. Η σημαντική βελτίωση του δείκτη, οφείλεται στις θετικές προσδοκίες των CEOs για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας που στηρίζονται στην εδραιωμένη πεποίθηση για περιορισμό της αβεβαιότητας στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις υπό την προϋπόθεση της ευρύτερης αποδοχής των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές ως την μόνη διέξοδο για την επάνοδο της οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά μεγέθους δείχνει σημαντική άνοδο του δείκτη σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων. Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) σημείωσε αξιόλογη άνοδο και διαμορφώθηκε στις 140 μονάδες έναντι 121 το προηγούμενο τρίμηνο. Ο δείκτης προσδοκιών (ΕΑΣΕ-CEO Expectation Index) παρουσίασε νέα αύξηση στις 154 μονάδες έναντι 145 μονάδων του προηγούμενου τριμήνου.  

Δήλωση Προέδρου Δ.Σ. ΕΑΣΕ & Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ICAP Νικήτα Κωνσταντέλλου:  «Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στο 3ο τρίμηνο του 2017 συνέχισε την ανοδική πορεία και ανήλθε στις 147 μονάδες έναντι 133 του προηγούμενου τριμήνου. Η σημαντική βελτίωση του δείκτη οφείλεται στις θετικές προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ των CEOs σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, η υλοποίηση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. Έξι στους δέκα CEOs πιστεύει ότι είναι μέτρια η πιθανότητα νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα δυστυχώς είναι ελάχιστα ανοικτή στις ξένες επενδύσεις που στις σημερινές συνθήκες περιορισμένων διαθέσιμων εγχώριων κεφαλαίων είναι σημαντική διέξοδος και ευκαιρία για την μελλοντική ανάπτυξης της χώρας. Σημαντικό εύρημα είναι επίσης ότι τέσσερις στους δέκα CEOs (πιθανότατα γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα) πιστεύουν ότι η συνέχιση της εποπτείας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 θα λειτουργήσει θετικά για την Ελληνική οικονομία».
 

Αναζήτηση
 
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τριμηνιαία Newsletter της ICAP Group
Γραφείο Τύπου
Τηλ: 210 7200 495
Email: pr@icap.gr 
 
Προσωπικά Δεδομένα  |  Έντυπα  |  Χάρτης  |  Σύνδεσμοι
Σχεδιασμός & ανάπτυξη EXUS | powered by eCentric Copyright © 2008-2018 ICAP GROUP. All rights reserved