Αρχική Σελίδα english|
Εταιρεία  |  Νέα - Δημοσιεύσεις  |  Γραφεία  |  Συνέδρια  |  Εκδηλώσεις  |  Newsletter  |  Καριέρα  |  Καταχωρηθείτε
 
Υπηρεσίες
Credit Risk Services
Marketing and Sales Solutions
Management Consulting
People and Employment Solutions
Contact Center
Receivables Management
16/10/2008
Μεγάλη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Credit Risk Management της ICAP Group
Εκτύπωση    Αποστολή

Στις 14 Οκτωβρίου, η ICAP Group διοργάνωσε το 1ο Συνέδριο Credit Risk Management με Διεθνείς και Έλληνες ομιλητές.   Εν μέσω της διεθνούς πιστωτικής κρίσης, η διαχείριση πιστωτικού κινδύνου έχει γίνει βασική προτεραιότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις. Η ICAP Group ανέλαβε τη πρωτοβουλία να οργανώσει αυτό το συνέδριο που θα διεξάγεται κάθε χρόνο, ως η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Επιχειρηματικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Πιστωτικού Κινδύνου και η μοναδική που αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων.

Περισσότεροι από 350 Οικονομικοί Διευθυντές, Credit Risk Managers και άλλα Διευθυντικά Στελέχη και επαγγελματίες του χώρου, συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο Divani Caravel με στόχο να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές για τη μείωση του πιστωτικού κινδύνου των εταιρειών που εκπροσωπούν, καθώς και να συζητήσουν για σημαντικά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους

Βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Mike West, Managing Director, European Corporate Sector της Moody’s, του οποίου η ομιλία είχε θέμα «Credit Risk Management in an Era of Turbulence». O κ. West μίλησε για την πιστωτική κρίση του εξωτερικού και αναφέρθηκε σε πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η κρίση για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.  Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι ακόμα και υγιείς και κερδοφόρες εταιρείες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας – και συνεπώς βιωσιμότητας - λόγω της κρίσης αυτής.

Επίσης μίλησαν ο κ. David Groom, EMEA Managing Director (Decision Analytics) της Experian και ο κ. Daniel Morin, Regional CEO, COFACE Group, οι οποίοι παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές στην Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου.  Ο κ. Χρήστος Αδάμ, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, EuroBank EFG, τόνισε τη σημασία του κανονιστικού πλαισίου της Βασιλείας ΙΙ, επισημαίνοντας ότι βοηθάει τις υγιείς επιχειρήσεις να χρηματοδοτούνται με καλύτερους όρους.  

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ειδικής έρευνας που εκπόνησε η ICAP Group με θέμα τη «Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου στις Ελληνικές Επιχειρήσεις» από την οποία προκύπτει, μεταξύ άλλων, σχεδόν καθολική συμφωνία των ερωτηθέντων ότι η μέτρηση και η διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου επηρεάζει άμεσα τη κερδοφορία της επιχείρησης και διαμορφώνει μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες.

Τέλος, 2 πάνελ με ανώτατα στελέχη της αγοράς συζήτησαν θέματα σχετικά με την Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου καθώς και τα οφέλη των επιχειρήσεων από τη χρήση υπηρεσιών Ασφάλισης Πιστώσεων.

Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP Group δήλωσε:  «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη πολύ μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Συνέδριο Credit Risk Management που διοργάνωσε η ICAP.  Φυσικά, η διεθνής κρίση καθιστά το θέμα του συνεδρίου ιδιαίτερα επίκαιρο.  Στην ICAP επί δεκαετίες βοηθάμε επιχειρήσεις και τράπεζες να μειώσουν τον πιστωτικό τους κίνδυνο, και η διοργάνωση του συνεδρίου είναι ακόμα μια σημαντική πρωτοβουλία σε αυτή τη κατεύθυνση, που είχε πολύ θετική ανταπόκριση από τους επαγγελματίες του χώρου.»

Αναζήτηση
 
Η ICAP Group είναι η μοναδική Ελληνική Εταιρεία που αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων (ΕΟΠΑ).
Customer Care
Τηλ: 210 7200 050
Email: customercare@icap.gr
 
 
Προσωπικά Δεδομένα  |  Έντυπα  |  Χάρτης  |  Σύνδεσμοι
Σχεδιασμός & ανάπτυξη EXUS | powered by eCentric Copyright © 2008-2018 ICAP GROUP. All rights reserved