Αρχική Σελίδα english|
Εταιρεία  |  Νέα - Δημοσιεύσεις  |  Γραφεία  |  Συνέδρια  |  Εκδηλώσεις  |  Newsletter  |  Καριέρα  |  Καταχωρηθείτε
 
Υπηρεσίες
Credit Risk Services
Marketing and Sales Solutions
Management Consulting
People and Employment Solutions
Contact Center
Receivables Management
23/6/2009
Η Μελέτη της ICAP οδηγεί στην τελική ευθεία το εγχείρημα σύστασης ναυτικής εταιρίας Β.Σποράδων
Εκτύπωση    Αποστολή

Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία φορέων και κατοίκων των Β. Σποράδων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου, στη Σκιάθο η ημερίδα με θέμα την παρουσίαση της μελέτης και τίτλο: «Διερεύνηση των συνθηκών και των όρων αποκατάστασης της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των Βορείων Σποράδων του Νομού Μαγνησίας».
Η συγκεκριμένη μελέτη εκπονήθηκε από την ICAP Group μετά από ανάθεση της ΑΝΕΜ και, όπως τονίστηκε από όλους σχεδόν τους ομιλητές, πρόκειται για την καλύτερη μελέτη που έγινε μέχρι σήμερα και αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Β. Σποράδων, η οποία εξετάζει όλες τις διαστάσεις του προβλήματος και τις παραμέτρους που διαμορφώνουν τη βιωσιμότητα της υπό σύσταση εταιρίας.

Ο Νομάρχης Μαγνησίας, κ. Απόστολος Παπατόλιας, αναφερόμενος στη μελέτη, τη χαρακτήρισε πρότυπο μελέτης για τη δημιουργία ναυτικής εταιρίας με διευρυμένη συμμετοχική βάση στην οποία μετέχουν όλοι οι βασικοί τοπικοί φορείς.
«Χάρη στη μελέτη, γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά όλες τις διαστάσεις τόσο του προβλήματος, όσο και του εγχειρήματος που επιχειρούμε. Γνωρίζουμε τους κινδύνους, τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε, όπως επίσης γνωρίζουμε και τα θετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν, δήλωσε ο Νομάρχης και πρόσθεσε: «Δεν είναι καθόλου τυχαία η κινητικότητα που ήδη εμφανίσθηκε στην περιοχή μας για τη δρομολόγηση πλοίων από ιδιωτικές εταιρείες. Η μελέτη είναι σαφής: Η ζήτηση, είναι μεγαλύτερη από την προσφορά, κι αυτό δημιουργεί την προσδοκία κερδών».
Επιπλέον, ο κ. Παπατόλιας τόνισε ότι στόχος μας είναι η οριστική επίλυσης του προβλήματος και όχι η αποσπασματική του αντιμετώπιση μόνο κατά την περίοδο του καλοκαιριού.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου, κ. Πλωμαρίτης, προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να συναινέσουν στο όλο εγχείρημα.
Κλείνοντας, ο Νομάρχης πρότεινε να συγκροτηθεί Επιτροπή Πρωτοβουλίας με τη συμμετοχή της Νομαρχίας, των Δήμων Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Βόλου και Νέας Ιωνίας, καθώς και εκπροσώπων των παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων της Μαγνησίας και μια ολιγομελής εκτελεστική επιτροπή η οποία θα αναλάβει την τεχνική στήριξη του όλου εγχειρήματος, κυρίως ως προς την υλοποίηση των νομικών ενεργειών και των διαδικασιών διαβούλευσης για την εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων.

Η Μελέτη ολοκληρώθηκε από τον Τομέα Συμβούλων Επιχειρήσεων της ICAP Group και μάλιστα τα συμπεράσματά της παρουσίασαν στη Σκιάθο η κα Μαρία Βιγλάκη, Director και ο κος Αριστοτέλης Λεκατσάς, Manager Business Planning.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης η αντινομάρχης, κα Εύη Αδαμάκη, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΜ και νομαρχιακός σύμβουλος, κ. Αριστείδης Νιζάμης, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΕΜ και νομαρχιακός σύμβουλος, κ. Τάκης Παππάς, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, κ.κ. Φώτης Ζεμπέκης και Χρήστος Γουσουτίδης, δημοτικοί σύμβουλοι της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων και φορέων, καθώς και κάτοικοι των 3 νησιών.

Αναζήτηση
 
Η ICAP Group είναι η μοναδική Ελληνική Εταιρεία που αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων (ΕΟΠΑ).
Customer Care
Τηλ: 210 7200 050
Email: customercare@icap.gr
 
 
Προσωπικά Δεδομένα  |  Έντυπα  |  Χάρτης  |  Σύνδεσμοι
Σχεδιασμός & ανάπτυξη EXUS | powered by eCentric Copyright © 2008-2018 ICAP GROUP. All rights reserved