Αρχική Σελίδα english|
Εταιρεία  |  Νέα - Δημοσιεύσεις  |  Γραφεία  |  Συνέδρια  |  Εκδηλώσεις  |  Newsletter  |  Καριέρα  |  Καταχωρηθείτε
 
Υπηρεσίες
Credit Risk Services
Marketing and Sales Solutions
Management Consulting
People and Employment Solutions
Contact Center
Receivables Management
KEYNOTE SPEAKERS
Εκτύπωση    ΑποστολήBlaise Ganguin
Managing Director (Paris) and Head of Corporate & Infrastructure.
Corporate Ratings, EMEA

Ο Blaise Ganguin είναι  επικεφαλής της Διεύθυνσης Corporate Ratings της Standard & Poors. Από τη θέση του, έχει την ευθύνη συντονισμού μίας διεύθυνσης 170 ατόμων σε 9 γραφεία και παροχής 1.500 πιστοληπτικών αξιολογήσεων. Σήμερα είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Standard & Poor's.

Πριν αναλάβει τη θέση που κατέχει σήμερα ήταν Chief Credit Officer, EMEA, με την ευθύνη για την  αξιολόγηση και ανάπτυξη  της περιοχής. Ο Blaise Ganguin εντάχθηκε στην Standard & Poor το 1994 ως εταιρικός αναλυτής στο Τορόντο του Καναδά, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στην UBS στη Γενεύη, στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο .
Είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Καναδά, με μεταπτυχιακό στη Διεθνή Ανάπτυξη και τη Συνεργασία από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα, στον Καναδά, και MA στην Ιστορία και στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης, Ελβετία.

 Χρήστος Γκόρτσος
Γενικός Γραμματέας , Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Ο Χρήστος Γκόρτσος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Επισκέπτης Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και στο Europa Institute του Πανεπιστημίου του Saarland. Διδάσκει Διεθνές και Ευρωπαϊκό Νομισματικό και Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο, καθώς και Οικονομική Ανάλυση του Δικαίου.

Σπούδασε νομικά, οικονομικά και χρηματοοικονομική στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Ζυρίχης, στο Wharton Business School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας, και στο Ανώτατο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, του οποίου είναι και Διδάκτωρ στη θεματική της Διεθνούς Τραπεζικής Εποπτείας (1996). Κατά την τριετία 1996-1998 διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του International Center for Monetary and Banking Studies του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Έχει εκτενές βιβλιογραφικό και αρθρογραφικό έργο σε θέματα διεθνούς, ευρωπαϊκού και ελληνικού νομισματικού και χρηματοπιστωτικού δικαίου. Από το 2005 είναι Τακτικό Μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της Ένωσης Διεθνούς Δικαίου (MoComILA), από το 2010 Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Eυρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου (ECEFIL), και από το 2012 Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου (EGPL).

Πέραν της ακαδημαϊκής του δραστηριότητας, ο Χρήστος Γκόρτσος, Δικηγόρος Αθηνών, από τον Ιούλιο του 2000, διατελεί Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Με την ιδιότητα αυτή, διατελεί, μεταξύ άλλων:
• Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μεσολαβητή Τραπεζικών και Επενδυτικών Υπηρεσιών,
• Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, και
• Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ.

Δημήτρης  Καμπράνης
Business Analytics Brand Leader, Software Group, IBM Greece and Cyprus.
 
Ο Δημήτρης Καμπράνης έχει εμπειρία 13 χρόνων στον χώρο του Επιχειρηματικού Κινδύνου και σε εφαρμογές επιχειρηματικής ανάλυσης. Έχει εμπειρία σε διάφορους κλάδους που εκτείνονται από την Πυρηνική και Αεροναυτική Βιομηχανία, έως Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και Τηλεπικοινωνίες. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται στην ΙΒΜ ως Σύμβουλος  Business Analytics and Optimazation με έμφαση στις Τηλεπικοινωνίες, ενώ πρόσφατα ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο λύσεων της εταιρείας που σχετίζεται με Business Analytics στο τμήμα Λογισμικού. Κύρια αποστολή του είναι να θεσπίσει ως απαραίτητη την υιοθέτηση προηγμένων τεχνικών Business Analytics στις καθημερινές πρακτικές των επιχειρήσεων. Και αυτό μέσα από την προώθηση τεχνολογιών, έξυπνων λύσεων και διαδικασιών μετασχηματισμού.
Κατέχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Διδακτορικό σχετιζόμενο με την Ανάλυση Ρίσκου πάνω σε σύνθετα Βιομηχανικά Συστήματα από το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι επίσης λέκτορας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης σε θέματα Λήψης Αποφάσεων και Θεωρίας Υποστήριξης.Μιχαήλ Ε. Μασουράκης
Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών, Alpha Bank

Ο Μιχάλης Μασουράκης είναι Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών στην  Alpha Bank στην οποία εργάζεται από το 1996.  Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1975). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο American University, Washington DC (MA, 1979) και στο Graduate Center of the City University of New York (PhD, 1983).

Διετέλεσε Λέκτορας Οικονομικών στο Hunter College, New York (1981-1983), Οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (1983-1987), Οικονομολόγος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (1987-1996) και Σύμβουλος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (1994-1996). Στην περίοδο 1988-1996 διετέλεσε Αναπληρωματικό Μέλος στην Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διετέλεσε, επίσης, Μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την περίοδο 2000-2004.

Είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής ΄Ενωσης Τραπεζών, και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).  Είναι, επίσης, μέλος του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος και της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


Γεώργιος Χριστοδουλάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Manchester Business School

Ο Γεώργιος Χριστοδουλάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Manchester Business School του Πανεπιστημίου του Manchester, δραστηριοποιείται ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος διεθνώς και είναι μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης. Έχει διατελέσει Ε. Γραμματέας Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών την περίοδο 2009-2012, όπως επίσης σύμβουλος διοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Cass Business School του Πανεπιστημίου City στο Λονδίνου και του Πανεπιστημίου του Exeter και σύμβουλος στο διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα. Είναι κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων στην ποσοτική χρηματοοικονομική, την οικονομική επιστήμη και οικονομετρία καθώς και τη χρηματοπιστωτική ρύθμιση (PhD, MSc, MSc, LLM Module, BSc) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ερευνητική του εξειδίκευση εστιάζεται στην ανάπτυξη μεθόδων χρηματοοικονομικών κινδύνων, πιστωτικών και αγοράς, με εφαρμογές σε πραγματικές συνθήκες στους τομείς διαχείρισης κινδύνων, διαχείρισης και αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων, συναλλαγές ιδιωτικοποιήσεων, προβλέψεις καθώς και τη συστημική χρηματοπιστωτική ευστάθεια και ρύθμιση. Ο κ. Χριστοδουλάκης είναι συχνά προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή επαγγελματικά συνέδρια, εξειδικευμένες ομάδες εργασίας και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης, δημοσιεύει εκτενώς ερευνητικές εργασίες σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και βιβλία με κριτές, ενώ εξέδωσε το βιβλίο The Analytics of Risk Model Validation, στον εκδοτικό οίκο Elsevier, 2008, καθώς και το περιοδικό The Journal of Risk Model Validation, στον εκδοτικό οίκο Risk Journals - Incisive Media, από το 2006.

Αναζήτηση
 
Η ICAP Group είναι η μοναδική Ελληνική Εταιρεία που αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων (ΕΟΠΑ).
Customer Care
Τηλ: 210 7200 050
Email: customercare@icap.gr
 
 
Προσωπικά Δεδομένα  |  Έντυπα  |  Χάρτης  |  Σύνδεσμοι
Σχεδιασμός & ανάπτυξη EXUS | powered by eCentric Copyright © 2008-2018 ICAP GROUP. All rights reserved