Αρχική Σελίδα english|
Εταιρεία  |  Νέα - Δημοσιεύσεις  |  Γραφεία  |  Συνέδρια  |  Εκδηλώσεις  |  Newsletter  |  Καριέρα  |  Καταχωρηθείτε
 
Υπηρεσίες
Credit Risk Services
Marketing and Sales Solutions
Management Consulting
People and Employment Solutions
Contact Center
Receivables Management
25/11/2013
Συνέδριο Πωλήσεων
Εκτύπωση    Αποστολή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ –  Πωλήσεις: Ένα σταυρόλεξο για δυνατούς ΠωΛΥΤΕΣ

Τη Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο Makedonia Palace Hotel, η ICAP Group διοργάνωσε Συνέδριο με θέμα: “Πωλήσεις: Ένα σταυρόλεξο για δυνατούς ΠωΛΥΤΕΣ”.

Ως ΝΕΑ πρωτοβουλία για την κάλυψη του κενού πληροφόρησης αλλά και δικτύωσης των επαγγελματιών στον Κλάδο των Πωλήσεων, το Συνέδριο διερεύνησε τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις στο χώρο των Πωλήσεων, προσαρμόζοντάς τες με τρόπο ρεαλιστικό και πρακτικό στην τοπική αγορά και οικονομία. Την καινοτόμα για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, διοργάνωση, παρουσίασε ο κ. Βασίλης Παπαχρήστος, Διευθυντής Καταστήματος Βόρειας Ελλάδας, ICAP Group, χαιρέτισαν οι κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με επιστολή που απηύθυνε στην Οργανωτική Επιτροπή και τους  Συνέδρους, Μιχάλης Ναλμπάντης, Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.) και Αναστάσιος Μάνος, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Π.Β.Ε.).

Στην έναρξη των εργασιών, ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία και τις αλλαγές στην αγορά των Πωλήσεων στην Ελλάδα αλλά και συγκεκριμένα στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, όπου τα οικονομικά μεγέθη δείχνουν να αντιστέκεται περισσότερο στην Κρίση σε σύγκριση με το σύνολο της χώρας - ιδιαιτέρως δε τα κέρδη ΕΒΙΤDA - αποδεικνύοντας την αντοχή των τοπικών επιχειρήσεων. Η ατζέντα των εργασιών, πλαισιώθηκε από 3 κεντρικές Ομιλίες των κ.κ. Tony Hughes, CEO, Huthwaite International που μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη να οικοδομείται επισταμένως αξία μέσα από την πειθώ και κατόπιν να ξεκινά η διαπραγμάτευση,  Martin Stiven, Leadership Development Consultant με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη ευθυγράμμισης στόχων, επικέντρωσης στις νέες αγορές και αντιμετώπισης των Πωλήσεων ως Επιστήμης και Dr. Leslie T. Szamosi, Καθηγητή του University of Sheffield που υπογράμμισε την άρρηκτη σύνδεση της έννοιας των Πωλήσεων με τη διαχείριση των Ανθρώπων (Πωλητών-Πελατών κτλ.).

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συζήτηση Ανωτάτων Στελεχών με θέμα: «Η πώληση αλλάζει: παράγοντες που κάνουν τη θετική διαφορά στα εταιρικά αποτελέσματα» που συντόνισε ο κ. Γιώργος Χάρος, Εκτελεστικός Διευθυντής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού ICAP Group. Συμμετέχοντες του Πάνελ ήταν οι κ.κ. Τάσος Κυριακίδης, Γενικός Διευθυντής ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Κωνσταντίνος  Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Pelopac A.Β.Ε.Ε., Κωνσταντίνος Λαγουμάκης, Διευθύνων Σύμβουλος AXEL ACCESSORIES Α.Ε. και Ιωάννης Πηλίδης, Γενικός Διευθυντής ΣΥΝ.ΠΑ. Α.Ε.

Κάποια από τα βασικότερα συμπεράσματα που εξήχθησαν από το Πάνελ, αφορούσαν στην Εμπιστοσύνη που πρέπει να αναπτύσσεται μεταξύ Πωλήσεων και Διοίκησης, αλλά και των Πελατών με τους Πωλητές, στην αναγκαιότητα ύπαρξης καινοτόμων λύσεων (προϊόντων και πρακτικών), στη σημασία διαμόρφωσης και διατήρησης εταιρικής κουλτούρας (αίσθηση σύμπνοιας και συλλογικότητας) και βέβαια στην ανάγκης συμφωνίας μετρήσιμων στόχων Πωλήσεων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε δε στην ανάγκη ανάπτυξης και διαχείρισης των  “Key Accounts”. Όλοι δε οι συμμετέχοντες, συνέκλιναν στο συμπέρασμα ότι σήμερα, ο Πωλητής καλείται όχι μόνον να πουλάει αλλά και να συνεισφέρει τόσο στον έλεγχο της αξιοπιστίας των πελατών όσο και στην είσπραξη μετά την πώληση.

Τo Συνέδριο παρακολούθησαν πλέον των 150 Επιχειρηματιών και Ανωτάτων Στελεχών, χορήγησε η Εταιρεία EDENRED και υποστήριξαν οι Εταιρείες INNEWS, Ινστιτούτο Πωλήσεων, ΚΕΘΕΑ, MERCEDES BENZ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος. Χορηγοί Επικοινωνίας, ήταν οι: ΑΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και Aggelioforos.gr, ΚΕΡΔΟΣ και ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94,5.


Ομιλητές (από αριστερά): Dr. Leslie T. Szamosi, Νικήτας Κωνσταντέλλος, Tony Hughes, Martin Stiven, Γιώργος Χάρος, Βασίλης Παπαχρήστος.


Οι παρουσιάσεις του Συνεδρίου είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος στο Γραφείο Τύπου του Ομίλου (pr@icap.gr)
 

H ICAP Group είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη την Τουρκία και την Κύπρο. Η ICAP Group απασχολεί σήμερα 1.300 άτομα, παρέχοντας ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προϊόντων που ομαδοποιούνται  στις εξής κατηγορίες: Credit Risk Services, Marketing Solutions, Management Consulting και People Solutions. Οι Υπηρεσίες People Solutions, έχουν αναγνωριστεί (2011) με την κορυφαία παγκοσμίως διάκριση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, International Investors in People, και  ομαδοποιούνται σε 5 Επιχειρηματικές Μονάδες: Εξεύρεση και Επιλογή Στελεχών, Υπηρεσίες Απασχόλησης, Υπηρεσίες Outsourcing, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Αναζήτηση
 
Η ICAP Group θεωρεί χρέος της να ενημερώνει τους Κοινωνικούς της Εταίρους μέσω των ΜΜΕ.
Γραφείο Τύπου Ομίλου ICAP
Τηλ: 210 7200 495
Email: pr@icap.gr 
 
Προσωπικά Δεδομένα  |  Έντυπα  |  Χάρτης  |  Σύνδεσμοι
Σχεδιασμός & ανάπτυξη EXUS | powered by eCentric Copyright © 2008-2018 ICAP GROUP. All rights reserved